Sandalen dragen naar kantoor, doen of niet?

doorNina Dillenop 06/06/2016

Een kostuum of mantelpak op kantoor is passé, vandaag de dag mag het allemaal wat informeler op de werkvloer. Maar wil dat dan zeggen dat een short en sandalen oké zijn bij warm weer? Een onderzoek van Regus stelde de vraag aan 40.000 kantoorwerkers uit 100 landen, waaronder 300 Belgen. Hun antwoorden helpen jou hopelijk een handje bij zomerse kledingdilemma's.

Laat hier vooral geen misverstanden over bestaan: slippers op het werk vinden we massaal niet oké. Het mag nog 30° zijn buiten op casual friday, flipflops zijn onaanvaardbaar voor 91% van de Belgen - en 86% van de werelwijd ondervraagde respondenten. Tegenover sandalen zijn we iets toleranter, al staan de meeste collega's er duidelijk niet bij te juichen: 32% van de ondervraagde Belgen vindt sandalen aanvaardbaar, wereldwijd is dat 35%.

Slippers zijn enkele bruggen te ver, maar aan de andere kant van het spectrum vinden we een pak met das of een mantelpak dan weer overdreven. 71% van de Belgen (74% wereldwijd) vindt dit te formeel voor het moderne kantoor. Jeans is de nieuwe norm, bij 88% van de Belgen en 79% wereldwijd. Trainingspakken zijn dan weer exclusief weggelegd voor turnleraren, want 85% van de Belgen (82% wereldwijd) vindt dat not done op de werkvloer.

Thuiswerkers die al eens in pyama achter het scherm kruipen hoeven zich niet schuldig te voelen: 39% van de Belgische ondervraagden durft dit al eens te doen, en wereldwijd is dat 43%. 18% (20% wereldwijd) van de Belgen houdt het zelfs op alleen ondergoed. Wel zijn we zo beschaafd om voor een videogesprek ons alvast aan te kleden en zelfs extra op te frissen.