Seksspeeltjes meesmokkelen op reis: dat doe je zo

doorLynn Formesynop 30/07/2012

Genieten op vakantie, daar hoort seks doorgaans ook bij. Fan van speeltjes? Dan heb je wellicht liever niet dat een bewakingsagent jouw knalroze vibrator of fluffy handboeien uit je tas plukt tijdens een controle. Daarom geven we je graag enkele tips mee om genotsspeelgoed veilig mee te 'smokkelen' naar je reisbestemming.

1. Speel op veilig
Om te vermijden dat je met een trillende reiskoffer aan de check-in staat, speel je beter op veilig door altijd de batterijen te verwijderen. Wie seksspeeltjes heeft met een 'lock'-functie, kan deze maar beter activeren en controleren voor alles de koffer in gaat.

2. Hou het proper
Hygiëne is uiteraard ontzettend belangrijk. Stop je speelgoedjes daarom best in aparte hersluitbare plastiek zakjes. Moest iemand met zijn handen in je bagage zitten, kan je gerust zijn dat er geen vieze 'beestjes' blijven hangen.

3. Op reisformaat
Hou er rekening mee dat er meestal limieten staan op de toegestane hoeveelheid vloeitstoffen. Zorg dus voor flesjes glijmiddel op reisformaat en beperk je bij de reinigingsproducten voor je speeltjes tot 100 ml. Wie graag 'undercover' gaat, kan altijd kleine blanco flesjes aanschaffen.

4. Verboden voorwerpen
Vermijd in elk geval scherpe objecten en let erop dat je geen voorwerpen meeneemt die verboden zijn in het land van bestemming. Objecten met een gelvulling of vloeistof zijn doorgaans niet toegelaten, net als metalen speeltjes als dildo's en buttplugs. Hou er ook rekening mee dat sommige sextoys al snel verward kunnen worden met wapens.

Seksspeeltjes zijn bijvoorbeeld illegaal in India, Dubai, Saudi-Arabië, maar ook in sommige staten van Amerika. In bepaalde delen van Afrika, Azië en de Caribische eilanden is het bovendien illegaal om homoseksueel of lesbisch te zijn. Let dus op met stereotype speelgoedjes. Informeer je dus goed en vermijd onaangename verrassingen.

5. Opbiechten
Bij controles door je bagage kan je beter gewoon delen met de agent in kwestie dat je seksspeeltjes 'aan boord' hebt. Zo kan je een écht gênante situatie vermijden, net als overbodige heisa wanneer je 'verdacht' item als gevaarlijk wordt gezien.