Sexy nerds: vrouwelijke gamers vrijen vaker

doorRedactieop 29/11/2011

Niet alleen tienerjongens spenderen veel tijd op hun Xbox of Playstation, want meer dan de helft van de online gamers is tegenwoordig vrouwelijk. En hoewel zij vaak omschreven worden als nerdy en asociaal, hebben zij meer seks dan hun niet-gamende soortgenoten.

Dat blijkt althans uit een rondvraag bij ongeveer 2.000 volwassenen. Zij stelden vast dat vrouwelijke gamers zo'n 5 procent meer seks hebben.

Relatie
Bovendien is hun seksleven ook veel regelmatiger. 38 procent van de gamers gaf namelijk aan dat ze de afgelopen week seks hadden, ten opzichte van slechts 4 procent bij de niet-gamers.

Een duidelijke 64 procent van de vrouwelijke gamers vertelde ook dat ze een 'serieuze relatie' hadden en samenwoonden of getrouwd waren. 7 op de 10 zeiden gelukkig te zijn met hun partner.

Sociaal
Naast een partner en een gezond seksleven, bleken de vrouwelijke gamers ook een intensief sociaal leven te hebben en vaak af te spreken met vriendinnen. Ter vergelijking: slechts één derde van de niet-gamers zei dat ze meer dan één keer per dag buiten gingen.

Toch moeten we deze resultaten met een korreltje zout nemen, aangezien de studie werd uitvoerd door de Britse gamesite Gamehouse. (lbs)