Elke dag seks (en 3 andere leuke manieren om je vruchtbaarheid te verhogen)

doorNina Dillenop 12/10/2015

Alle dagen seks hebben verbetert de vruchtbaarheid van de vrouw, zo concludeert een recent onderzoek van de universiteit van Indiana. Naast de klassieke tips om je vruchtbaarheid te verhogen zoals stoppen met roken en alcohol, zetten wij voor jou 4 leuke activiteiten op een rij die de kansen op zwangerschap vergroten.

Een nieuwe studie van The Kinsey Institute van de Indiana University, die onderzoek doet naar seksuele gezondheid, toont aan dat alle dagen seks de vruchtbaarheid verhoogt. Seksueel actieve vrouwen hebben meer cytokines in het bloed. Deze moleculen helpen het immuunsysteem om sperma niet te aanzien als een "aanvaller", waardoor bevruchting makkelijker plaatsvindt. Elke dag seks zendt volgens hoofdonderzoeker Tierney Lorenz een boodschap naar het immuunsysteem dat het tijd is om voort te planten.

Yoga vermindert stress, een gevoel waarvan we weten dat het niet bevorderlijk is om zwanger te raken. Er bestaan zelfs speciale "vruchtbaarheidsposes" in yoga voor vrouwen die zwanger willen worden. Al helpt gewone yoga ook zeker al om meer ontspannen te raken, en heb je eindelijk een excuus om verplicht die me-time in te plannen.

Proberen zwanger te raken is een extra excuus om een tripje naar de zon te plannen. Zonlicht, hoge temperaturen en weinig regen verhogen in de maand voor een ivf-behandeling de kans op de geboorte van een levend kind, ontdekte fertiliteitsexpert Frank Vandekerckhove van de Gentse Vrouwenkliniek. Maar ook voor wie op natuurlijke wijze zwanger probeert te raken is een vakantie een goed idee. De ontspannen, zorgeloze situatie vormt een ideale voedingsbodem voor een bevruchting.

Verwen jezelf eens door je te (laten) trakteren op massage. Het helpt je bij het loslaten van stress, wat je vruchtbaarheid ten goede komt. Daarnaast bestaan er ook speciale fertiliteits- of vruchtbaarheidsmassages. Of je daar nu in gelooft of niet: elk excuus is goed om jezelf een moment van totale ontspanning te gunnen, zeker met een kinderwens in het achterhoofd.