Dit doet twee uur lang rechtstaan met je lijf

doorTimon Van Mechelenop 02/08/2015

We schreven gisteren nog dat een zittende job nefast is voor je gezondheid, en nu blijkt dat minstens twee uur per dag rechtstaan een vereiste is wil je een lang en gezond leven leiden. Dat zegt een onderzoek dat verschenen is in het vakblad European Heart Journal.

Wie dacht dat een halfuur per dag actief bewegen genoeg was voor je algemene gezondheid, is eraan voor de moeite. Een team wetenschappers aan de universiteit van Oxford in Groot-Brittannië komt nu tot de conclusie dat minstens twee uur bewegen, of alleszins rechtop staan, aan te raden is.

Voor hun onderzoek werd aan 782 mannen en vrouwen een toestel gegeven, dat hun activiteit kon meten. Er werd onder andere gekeken naar hoeveel tijd de deelnemers besteedden aan zitten, wandelen, slapen en eten. Ook hun gewicht werd gemeten en er werd bloed afgenomen.

Uit de resultaten van het toestel dat de mensen aanhadden in combinatie met hun bloedwaardes en gewicht, ontdekten de wetenschappers dat wie dagelijks om en bij de twee uur rechtstaat, een betere bloedsuikerspiegel heeft en lagere niveaus van vet in het bloed heeft stromen. Ook het cholesterolgehalte van de mensen die minsten twee uur rechtstonden was beter.

In dit artikel geven we je tips over hoe je meer kunt bewegen op kantoor.