Stormloop voor slakkenslijm dat rimpels bestrijdt

doorEllen Provoostop 19/09/2013
De slakkenbehandeling kwam vanuit Japan overgewaaid.

Niet iedereen wordt vrolijk van idee van slakkenslijm op hun gezicht, maar steeds meer celebs zijn voorstander van deze onconventionele schoonheidsbehandeling. Dit deed de verkoop van crèmes op basis van lichaamsvocht van deze glibberige dieren verdrievoudigen de laatste twee maanden.

Vrienden van de 34-jarige actrice Katie Holmes hebben onthuld dat de ex-vrouw van Tom Cruise dit product gebruikte om haar rimpels te bestrijden, wat de populariteit van deze crème explosief deed stijgen. De keten voor natuurproducten Holland and Barrett verkoopt dit schoonheidsproduct vanaf juni in alle 700 filialen in het Verenigd Koninkrijk. In die tijd is de verkoop ervan met 189 procent gestegen.

Voor dit wondermiddel betaal je 23,50 euro per 50 ml, in ruil krijg je de belofte dat je huid zich hierdoor sneller vernieuwt en herstelt.  De crème proteïnes, antioxidanten, hyaluronisch zuur dat dode cellen verwijdert, ontstekingen beperkt en de huid helpt vocht vast te houden.

Echte slakken
Ook zijn er gezichtsbehandelingen met slakkenslijm op de larjt. Daarbij worden echte dieren op je gezicht gezet, iets wat je al in Japan en Groot-Brittannië kunt laten uitvoeren. In het Simply Divine-schoonheidssalon in Corby kun je bijna 60 euro slakken over je huid voelen glibberen. Uitbaatster Diane Gower beweert dat klanten erg enthousiast zijn over het resultaat.

De voordelen van slakkenslijm voor de menselijke huid werden ontdekt door Chileense slakkenboeren, zij merkten dat de wonden op hun handen sneller genazen zonder littekenvorming. Dermatoloog Adam Friedman: "Er zijn heel wat crèmes die de huid kunnen hydrateren, ik weet niet of het slakkenslijm meer doet dan dat."