Zo vermijd je rode bultjes na het scheren

doorSophie Vereyckenop 18/06/2015

Wie momenteel haar scheermesje nog steeds niet heeft bovengehaald, heeft het de afgelopen dagen ongetwijfeld lekker warm gehad. De tijd voor rokjes is aangebroken, maar dan pakken we liefst wel uit met een gladde en egale huid die niet ontsierd wordt door tal van rode scheerbultjes.

Zo vermijd je ze:
Het is net een oude plaat die blijft hangen, maar het belangrijkste is scrubben, scrubben en nog eens scrubben. Een zeep met kleine scrubdeeltjes erin kan al wonderen doen. En uiteraard scheer je altijd met de richting van de haargroei mee.

Raar maar waar, maar ook de temperatuur van je douche kan een invloed hebben. Een warme waterstraal opent de haarzakjes en maakt de haartjes zachter, waardoor het scheren makkelijker gaat.

Zeker niet onbelangrijk is het soort scheermes. Probeer meerdere mesjes te vermijden, die kunnen de huid namelijk sneller irriteren. Heb je na al deze methodes nog steeds last van ingegroeide haartjes en rode bultjes? Denk dan eens aan alternatieve methoden zoals waxen of laseren.

En zo doe je ze verdwijnen:
Zelfs als het kwaad al geschied is, kan je de bultjes sneller doen verdwijnen. Een cortisone zalf kan soelaas bieden, maar probeer vooral om er zoveel mogelijk van af te blijven. Zo irriteer je je huid alleen maar meer of loop je zelfs het risico om wondjes te krijgen die het probleem (en het scheren later) alleen maar erger zullen maken.