Favoriete plek voor overspel: goedkoop hotel

doorEllen Provoostop 03/09/2012

71 procent van de ontrouwe mensen in Londen gaat het liefst vreemd in een hotelkamer van een budgetvriendelijk hotel, zo blijkt uit een recente enquête.

Een recente enquête bij 2.698 overspelige Londenaars, uitgevoerd door de datingsite AshleyMadison.com, toonde aan dat 96 procent van hen een kamer boekt onder een valse naam. 76 procent betaalt met contant geld om niet betrapt te worden, meer dan drie kwart van de ondervraagden bezoekt hetzelfde hotel met verschillende minnaars. The Holiday Inn aan de Londense luchthaven Heathrow is de meest populaire bestemming voor een buitenechtelijk vluggertje, 36 procent van de ondervraagden is er namelijk al minstens een keer geweest. De selectiecriteria voor een hotel zijn discretie en personeel dat geen oordeel velt.

Donderdag = topdag
Daarnaast zijn goedkope ketens als Ibis en Novotel een populaire keuze bij overspelige mannen en vrouwen. Er is echter wel een verschil tussen wat minnaressen willen en wat ze krijgen. de dames gaan namelijk het liefst naar een chique hotelkamer. Donderdag is de populairste dag om ontrouw te zijn, 56 procent trakteert zich die dag op wat seksuele verwennerij voor ze in het weekend tijd met hun gezin moeten doorbrengen, 63 procent checkt in na 17 uur. Iets meer dan de helft gaat een keer per maand op hotel, een procent doet dit meer dan een keer per week. Slechts 34 procent bekende te overnachten in deze kamer met hun minnaar, 41 procent blijft een halve dag.

Huisvrouwen
23 procent van de huisvrouwen bezoekt een liefdeshotel maximum twee uur, ze vullen zo hun vrije tijd op tussen het moment dat de kinderen naar school zijn vertrokken en voordat hun partners terug thuiskomen van hun werk. Directeur van AshleyMadison.com Noel Biderman: "Iedereen weet wat er gebeurt in goedkope hotelkamers, ver weg van thuis. Dit is echter een industrie waar veel toekomst in zit. In Amerika schieten discrete hotels voor overspelige koppels als paddenstoelen uit de grond. De kans is groot dat deze trend naar het Verenigd Koninkrijk en Europa komt overgewaaid."