Net als Kristen: één op drie zou overspel bekennen

doorLien Buyckop 31/07/2012

Toen Kristen Stewart vorige week publiekelijk bekende dat ze Robert Pattinson bedroog, werd dat niet gezien als een slimme keuze. Volgens een groot deel van het publiek (en enkele relatie-experten) had ze er beter over gezwegen. Toch is bekennen ook exact wat één op drie onder ons zou doen.

Van de twee derden van de ondervraagden die in de enquête overspel bekenden, voelde 88 procent zich enorm schuldig over hun daden. 32 procent van hen voelde zich zelfs zo schuldig dat ze de ontrouw bekenden aan hun partner. 43 procent koos ervoor om de affaire te verzwijgen.

Betrapt
"We voerden ons onderzoek uit om na te gaan of ontrouw in het publiek even 'gewoon' is als het lijkt te zijn in de wereld van de celebs", zegt Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk, die het onderzoek uitvoerde. "Het was verrassend om te zien hoeveel mensen al ontrouw waren geweest. En nog erger is dat de meerderheid de ontrouw verzwijgt."

Daarnaast werd ook 8 procent van de overspeligen op heterdaad betrapt, net zoals gebeurde bij Kristen en Rupert. 17 procent zei dat het betrappen de enige reden was om het overspel te bekennen. Als dat niet was gebeurd, dan hadden ze gezwegen. Akkoord, Kristen?

Vergevingsgezind
Verder toonde de enquête ook aan dat wie van plan is om overspel te plegen, zich moet voorbereiden op het verlies van zijn huidige partner. 67 procent van de overspeligen was namelijk niet meer samen met hun toenmalige partner.

37 procent werd onmiddellijk gedumpt door hun partner, net zoals Robert meteen het huis verliet dat hij deelde met Kristen.

Kristen Stewart en Rupert Sanders
Robert Pattinson en Kristen Stewart

Toch bleken de ondervraagde Britten redelijk vergevingsgezind te zijn. Van de 52 procent die vertelde ooit bedrogen te zijn, had namelijk 41 procent zijn partner vergeven.

Opvallend is ook dat 14 procent van de overspeligen zijn partner verliet om samen te zijn met hun minnaar of minnares. 13 procent van hen vormde op het moment van de enquête nog steeds een koppel met die persoon.

Rest ons nog de vraag: zou jij je partner vertellen over je ontrouw? Of zou je het verzwijgen? Laat het ons weten.

Zal Robert haar kunnen vergeven?