Signalen van een perfecte sekspartner

doorRedactieop 11/12/2010

Het vinden van een seksueel volledig compatibele sekspartner kan moeilijk lijken, maar de meeste koppels weten niet eens welke eigenschappen een goede minnaar of minnares moet hebben. Daarom enkele tips.

Eigenschappen als hoogte, gewicht, leeftijd, gedrag, keuzes zijn minder belangrijk bij de zoektocht naar de perfecte sekspartner. Wat wel telt is dat deze persoon bij je past en dat er een bepaalde chemie tussen jullie is.

Klinisch psychologe Kirti Mishra: "Natuurlijk verschillen de eisen van een sekspartner van persoon tot persoon, maar naar sommige eigenschappen is haast iedereen op zoek: zin om te experimenteren en hygiëne. Deze eigenschappen zijn namelijk belangrijk bij het vinden van seksueel geluk."

1. Hygiëne

Hygiëne is voor iedereen belangrijk, dit is dus belangrijk bij een seksuele relatie. Zoek dus een partner die zijn lichaam verzorgt. Ook is bij velen een frisse geur van belang, hoewel te veel kunstmatige geuren ook een afknapper kan zijn. Subtiliteit is dus wat telt. Sensuele en opwindende geuren als vanille, gember, jasmijn en kaneel kunnen ook helpen om in de juiste stemming te komen.

2. Plezieren

Een goede partner schrikt er niet voor terug om de andere te plezieren. Dit kan door orale seks, maar ook tal van andere manieren. De truc bestaat er in niet te wachten tot de andere vraagt om orale seks, maar door hier op te anticiperen en zelf initiatief te nemen. Maak dit regelmatig tot een onderdeel van het liefdesspel.

3. Avontuurlijk

Verveling doodt passie en intimiteit. Dus hou de sensualiteit hoog door de avontuurlijke kant in jezelf los te laten. Het hebben van een partner die openstaat voor nieuwe ervaringen is een pluspunt. Dit kan variëren tot 'dirty talk', experimenteren met voeding, nieuwe standjes en spelletjes.

4. Zelfvertrouwen

Iemand die onzeker is over een buikje of cellulitis zal zichzelf niet volledig kunnen geven in bed, want ze zijn met anderen dingen bezig. Daarom kan het helpen je lichaam in vorm te houden voor meer zelfzekerheid. Dit maakt je ook flexibeler, wat je prestaties in de slaapkamer weer verbetert.

5. Rijke fantasie
Goed kunnen communiceren met je partner verhoogt het seksuele genot, dus iemand die zijn dromen en fantasieën goed kan verwoorden maakt van hem een goede bedpartner. Ook is het bespreken van je seksuele voorkeuren belangrijk, deze voorspellen hoe goed je later zal presteren. Let dus op met mensen die niet open kunnen zijn over hun fantasieën. Zoek een partner die je uitnodigt jouw fantasieën te delen en je geruststelt om deze uit te voeren. (ep)