Singles liegen vooral over gewicht op datingsites

doorEllen Provoostop 18/04/2012

Vrijgezelle dames en heren liegen online vooral over hun gewicht, leeftijd en rookgewoonten. 41 van de Nederlandse gebruikers van datingsites stelt de waarheid wat rooskleuriger voor op zijn profiel.

Het online magazine Singlessite.nl ondervroeg 750 singles. De reden waarom vrijgezellen zich beter voordoen bljikt onzekerheid te zijn. Ze hebben namelijk schrik geen reactie op hun profiel te krijgen. Sommigen doen het gewoon omdat ze er van uitgaan dat iedereen overdrijft.

Slechts vier procent wordt meteen betrapt op een leugen bij een ontmoeting in het echte leven. 4 op de 10 leugenaars komt ermee weg. Slechts 14 procent besloot na enkele negatieve ervaringen pù zelf eerlijker te zijn. 6 op de 10 gebruikers vindt dat het aan de sites zelf is om profielen op onwaarheden te controleren. Gelukkig bestaan er sociaalnetwerksites zodat singles zelf op onderzoek kunnen gaan voor ze beslissen een kandidaat in het echte leven te ontmoeten. 70 procent controleert Facebook of Twitter voor ze ingaan op een date.

Hierover durven singles de waarheid al eens te verdraaien:
1. Gewicht
2. Leeftijd
3. Rookgedrag
4. Opleidingsniveau
5. Beroep
6. Alcoholgebruik
7. Oude foto plaatsen
8. Karaktereigenschappen
9. Kinderwens
10. Religie