Snoep voor Halloween? Deze soorten kunnen het minste kwaad

doorTine Kintaertop 31/10/2015

Natuurlijk is snoep niet echt gezond voor kinderen, maar erg geliefd zal je niet zijn als ze straks voor je deur staan en jij met appels komt aanzetten. Als je de 'trick or treaters' dan toch snoep moet geven, kunnen deze soorten het minste kwaad.

Je zou denken dat snoepjes zoals gummibeertjes of zuurtjes het gezondst zijn, omdat er geen vet in zit. Niets is echter minder waar, waarschuwen diëtisten. Snoep die gemaakt is uit een mengeling van glucosestroop, sacharose, gelatine, was en kunstmatige smaakstoffen zijn eigenlijk pure suiker. Het jaagt je suikerspiegel de hoogte in en leidt op termijn tot extra gewicht, problemen met insuline en uiteindelijk diabetes.

Daarnaast zijn gummibeertjes ook geen goed idee omdat ze tussen de tanden blijven kleven. Snoep met zachte, kleverige ingrediënten - denk maar aan Chocotoffs - zijn erg slecht voor je gebit.

Wat geef je de Halloweeners dan wel best mee? Ga voor snoep die ook 'echt' voedsel bevat, zoals noten, kokosnoot of chocolade. Zo bevat een stukje zwarte chocolade met noten tenminsten nog een beetje proteïnen en antioxidanten. Echt gezond is het niet, maar het is de beste optie. De Bounty's en Snickers op deze wereld zijn in dit geval zo slecht nog niet.