Sorry kindjes, maar veel spinazie eten is echt heel gezond voor je brein

doorRedactieop 01/04/2015

Popeye probeert ons al lang te overtuigen van de gezonde effecten van spinazie, terwijl hij blikjes van het groen binnengiet en met zijn spierballen rolt. Maar een uitgebreide studie toont nu aan dat 1 à 2 porties van de groene groente per dag je brein tot 11 jaar (!) kan verjongen. Een eenvoudige en lekkere manier om de symptomen van dementie uit te stellen.

Onderzoekers van Rush University in Chicago namen een enquête af bij 950 mannen en vrouwen over hun eetgedrag. De vrijwilligers, die gemiddeld 81 jaar oud waren, werden gedurende 10 jaar lang voor het onderzoek onderworpen aan geheugentestjes. De hersenen van de proefpersonen die veel bladgroenten zoals spinazie en kool aten, stonden langer op scherp. 1 à 2 porties van de groene groenten per dag was goed voor een geheugen van maar liefst 11 jaar jonger.

Vitamineboost tegen geheugenverlies
De wetenschappers geloven dat het te maken heeft met de hoge waarden aan vitamine K, vitamine B9 en beta-caroteen in de groente. Het onderzoek concludeerde dat meer groene groenten eten zou kunnen helpen tegen Alzheimer. Hoofdonderzoekster Martha Clare Morris: "Je geheugen verliezen is één van de grootste angsten bij mensen die ouder worden. Aangezien een verminderde werking van het geheugen centraal staat bij dementie en Alzheimer, kan meer spinazie eten een zeer eenvoudige manier zijn om je brein te beschermen tegen deze aandoeningen waarbij het brein langzaam aftakelt.

Eet dus toch maar braaf jullie bordjes leeg, lieve kinderen.