Student durft te experimenteren in bed

doorRedactieop 15/09/2010

1 op 2 studenten is tevreden over zijn of haar seksprestaties. Jongeren experimenteren graag en hebben gemiddeld al acht sekspartners gehad, zo blijkt uit rondvraag op Studenten.net.

Eenmaal jongeren gaan studeren, duiken ze sneller het bed in. 1 op 5 hoeft daarbij niet verliefd te zijn, 9 procent houdt er regelmatig een one-night stand op na.

Experimenteer

Studenten zijn niet vies van énige experimenten. 1 op 10 beleefde al seks met een seksegenoot. Meer studenten verklaren trouwens homoseksueel of biseksueel te zijn. 16 procent geeft aan het eens te willen beleven.

Trioseks
Ook anale seks lijkt de student te interesseren: 29 procent doet het wel eens en liefst enkele keren per jaar. 32 procent overweegt het eens te proberen. Even grote fantasie is trioseks, al komt daar in de realiteit weinig van in huis. Slechts 9 procent deed het al met meer dan één. Bijna 29 procent van de studenten experimenteerde al eens met anale seks. Het grootste gedeelte daarvan enkele keren per jaar. Van de 70 procent die er niet aan doen, zou toch 32 procent van hen het wel eens willen proberen.

Condoom
Wat veilig vrijen betreft, is er nog werk aan de winkel. 22 procent gebruikt nooit een condoom, slechts 23 procent trekt zijn jasje altijd aan. (lvl)