Tips om je zomerkleurtje langer te behouden

doorLynn Formesynop 10/07/2012

Net terug van een zonnige vakantie? Dan zie je dat mooie zomerkleurtje wellicht met de dag wegkwijnen bij dit sombere weer. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes om langer te genieten van een gebruinde huid. Ze zijn bovendien ook handig voor wie nog naar zonnigere oorden trekt.

1. Hydrateren
Zeker tijdens de zomer is het belangrijk dat je elke dag voor een goed gehydrateerde huid zorgt. Ook al zal je huid herleven in de zon, zonder een goede hydratatie verdwijnt de zachtheid en wordt die ingeruild voor een taaie, leerachtige structuur. Kijk daarom bewust naar een olie of crème die makkelijk geabsorbeerd wordt.

Je kan hydrateren ook nog anders benaderen. Veel water drinken zou namelijk ook wonderen doen voor je huid. Uit onderzoek blijkt dat water de levensloop van je huidcellen verlengt. Goed nieuws dus voor jouw zomerse tint.

2. Stoppen met scrubben
Exfoliëren wordt doorgaans aangeraden aan mensen die op 'valse' manieren aan hun bruin kleurtje komen om oneffenheden te vermijden. Wie natuurlijk zont, kan de bodyscrub beter een tijdje opzij laten liggen. Anders zou je die mooie zomerkleur wel eens kunnen omtoveren tot een 'dalmatiërlook'.

3. Keur je beautyproducten
Nog een boosdoener voor het verbleken van een gebruinde huid, zijn agressieve producten als zepen tegen acne. Heel wat van deze producten bevatten namelijk salicylzuur, een stof die het vernieuwen van huidcellen stimuleert.

4. Bescherming van binnenuit
Hoewel zonnecrème zonder twijfel fundamenteel is om een overdosis uv-stralen af te weren, bestaat er ook een manier om van binnenuit voor bescherming te zorgen. Zo is er bijvoorbeeld Colladeen Visage, een product dat je huid op een natuurlijke manier beschermt van de schadelijke impact van de zon. Een verbrande, rode huid wordt wel bruin, maar verliest veel sneller zijn kleurtje dan een gezonde, goed beschermde huid.