Triest om je overleden hond? In Zuid-Korea kun je jouw viervoeter laten klonen

doorRedactieop 17/04/2017

Het gemis van een overleden hond komen sommige mensen zeer moeilijk te boven. In Zuid-Korea blijkt het probleem zo groot te zijn, dat een laboratorium er aanbiedt om je favoriete huisdier te klonen. Al moet je daar wel zéér diep voor in de buidel tasten. Een kloon kost gemiddeld zo'n 80.000 euro. Alsjeblieft, dankuwel.

De dokter die de dienst aanbiedt is Woo Suk Hwang van het Sooam Biotech Research Foundation laboratorium en laten we stellen dat hij niet meteen een onbesproken figuur is. Hij kwam eerder al onder vuur te liggen omdat hij kloonexperimenten zou uitgevoerd hebben op menselijke embryo's. Ook heeft hij al geprobeerd een mammoet tot leven te wekken, met hulp van de Russische autoriteiten.

Wie toch nog altijd geïnteresseerd is, kan dus voor zo'n 80.000 euro zijn of haar hond laten klonen. De aanwijzingen op de website van het laboratorium zijn trouwens best macaber. Als je hond overleden is, moet je het lichaam vliegensvlug in natte handdoeken wikkelen en in de diepvriezer stoppen. Vervolgens bezorg je de hond best binnen de 5 dagen aan het laboratorium, om de cellen van het dier succesvol te kunnen klonen. 

Hier vind je alle informatie. Al kun je natuurlijk voor 80.000 euro ook een nieuwe superschattige puppy kopen in het asiel én een bezoekje aan de psycholoog betalen. Lijkt ons dan toch een iets beter alternatief.