Trucje om sneller calorieën te verbranden: ijswater drinken

doorEllen Provoostop 19/07/2012

Zangeres en actrice Jennifer Lopez bekende onlangs dat ze ijskoud water drinkt om haar metabolisme te versnellen. Het lijkt eerst wat uit de lucht gegrepen, maar experts zeggen dat dit toch (een beetje) kan helpen af te vallen.

Gezondheidsexperte Jennifer Wider zegt dat veel water drinken je kan helpen om sneller calorieën te verbranden. Wanneer je lichaam namelijk uitgedroogd is, vertraagt het metabolisme om energie te sparen. Studies tonen aan dat voldoende water drinken je lichaam kan helpen calorieën te verbanden en dat dit je een voldaan gevoel geeft.

Temperatuur?
De ijskoude temperatuur echter kan ook helpen. De wetenschappelijke verklaring erachter is wel wat controversieel. Experts geloven dat je lichaam extra calorieën moet verbranden om de temperatuur van het water te verhogen voordat je spijsverteringsstelsel dit kan verwerken.  

Wider waarschuwt wel dat het geen snelle oplossing is om af te vallen, want zoveel verschil levert het niet op. Daarnaast loont het ook niet om een ontzettend grote hoeveelheid water te drinken, aangezien dit zelfs gevaarlijk kan zijn. Combineer daarom het drinken van ijswater, gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging als je wil afvallen.

Jennifer Lopez onthulde het geheim van haar slanke lijn.