Tssk. Slapen met make-up: we doen het nog steeds

doorSophie Vereyckenop 28/05/2015

We weten niet alleen dat het slecht voor ons is, we hebben het ook zelf getest. En toch doen we het nog steeds: slapen met make-up op. Volgens een onderzoek van Demak'Up zou maar liefst de helft van de Belgische vrouwen gaan slapen zonder haar gezicht te reinigen.

Wij, Belgische vrouwen, zitten blijkbaar niet heel erg in met onze huid. Zo gaat de helft onder ons wekelijks wel eens naar bed zonder te ontschminken en reinigt 39% van de Belgische vrouwen haar gezicht pas 's ochtends. Dat terwijl we ons gezicht eigenlijk twee keer per dag zouden moeten reinigen, volgens huidtherapeut Kim Berger van Triaderm.

Nochtans hoeft dat niet eens zo veel tijd in beslag te nemen. Met een micellaire reiniger zoals de befaamde H20 van Bioderma (of Garnier als het budget wat minder is) is het klusje in amper een minuutje al geklaard. 's Avonds nog een extra cleanser erbij, favoriet van de redactie is Clinique Take The Day Off cleansing balm, en in nog geen vijf minuutjes kruip je onder de wol met een schoon gezicht.