Veel vrouwen tevreden met vluggertje

doorRedactieop 05/03/2008

Een vluggertje van drie minuten is voor veel vrouwen goed genoeg, al zou de beste seks tussen de zeven en dertien minuten moeten duren. Voor mannen mag het allemaal nog wat langer zijn. Dit blijkt uit de resultaten van een grootschalig Amerikaans onderzoek.

Ideaalbeeld
Het ideaalbeeld van mannen en vrouwen over mannelijke seksualiteit omvat grote penissen en seksmarathons die de hele nacht duren. Een goede vrijpartij zou volgens vrouwen tussen de zeven en de dertien minuten moeten duren. Mannen zien het graag nog wat langer. Maar niet eens de helft van de koppels spendeert deze tijd aan seks. Met teleurstelling en ongenoegen als gevolg.

Geen seksmarathons
Het feit dat vrouwen al tevreden zijn met een vluggertje van drie minuten plaatst de seksuele zorgen en problemen van mannen en vrouwen in een heel nieuw perspectief. Het onderzoek helpt koppels het ideaalbeeld, dat goede seks lang moet duren, los te laten.

Medisch sekstherapeute Dr. Jane Howard geeft als raad: "Het is niet langer nodig zich vast te pinnen op de duur van een vrijpartij. Dus mannen: vrouwen zijn tevreden met een vluggertje, maar het mag ook langer duren." (ep)

Beste seks duurt tussen 7 en 13 minuten