Vier op tien vrouwen genieten niet van seks

doorEllen Provoostop 01/06/2012

Mannen genieten meer van seks dan vrouwen, namelijk 78 tegenover 60 procent. Dat blijkt uit een groot landelijk onderzoek van Nederlandse kenniscentrum Rutgers WPF.

Volgens de onderzoekers is het aantal vrouwen dat niet geniet, opvallend groot. Vroegtijdige orgasmes, erectieproblemen en een te droge vagina zijn daar debet aan.

Voorbehoedsmiddelen
Uit het onderzoek bij ruim 8.000 respondenten blijkt voorts dat het gebruik van anticonceptie onder vrouwen is afgenomen. Gebruikte in 2009 nog 69 procent van de vrouwen een middel, nu is dat nog maar 60 procent. De pil is verreweg het populairste middel, al wordt die regelmatig vergeten in te nemen. Slechts 41 procent van de vrouwen vergeet nooit het middel in te nemen.

Geen seks = schadelijk
Ook blijkt dat ongeveer 17 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen het afgelopen half jaar geen seks heeft gehad en dat is een stuk meer dan in 2006 (respectievelijk 13 en 16 procent). Vaak hadden deze mensen wel seks willen hebben en lijdt hun zelfbeeld onder het gebrek daaraan, aldus de onderzoekers.