Vijf sporten die leuker (en beter) zijn met een vriendin

doorLien Buyckop 26/06/2012

Een sportvriendin biedt heel wat voordelen: je bent meer gemotiveerd, het is minder saai en je kan ondertussen flink roddelen. Toch moet je goed nadenken welke work-out je in gezelschap wilt doen. Als je traint voor een wedstrijd, dan ga je bijvoorbeeld beter alleen aan de slag. Ben je echter op zoek naar een sport die jullie allebei ontspanning biedt? Dan zijn de volgende vijf work-outs een goed idee.

1. Klimmen
Hoewel het mogelijk is om het alleen te doen, is muurklimmen (of rotsklimmen, zoals je wil) een echte partnersport, die zowel communicatie als vertrouwen vereist. Daardoor is klimmen niet alleen een goede work-out, het zorgt ook voor een sterkere band tussen jou en je sportvriend(in). Als jullie allebei niet kunnen klimmen, zoek dan een club in de buurt.

2. Fietsen
Of het nu een ontspannend ritje langs groene velden of een intense tocht, fietsen is een ideale manier om de dag samen door te brengen. Je hebt daarvoor misschien niet echt een partner nodig, maar samen fietsen is toch veel leuker (en veiliger). Een vriend doet een lange rit sneller voorbij gaan en kan je ook helpen bij pech. Maak eens gebruik van een tandem als jullie op zoek zijn naar een nieuwe 'uitdaging'.

3. Wandelen
Hoewel alleen gaan wandelen wel kan, is dat niet iets wat wij zouden aanraden, vooral omwille van de veiligheid. Veel wandelpaden zijn afgelegen, niet altijd in goeie staat en makkelijk om in te verdwalen. Genoeg redenen dus om een vriend mee te nemen op wandeltocht. Een bijkomend voordeel: ook samen wandelen is minder saai dan alleen, zo heb je iemand om mee te praten over de prachtige natuur die je tegenkomt.

4. Dansen
Als je nog nooit een echte dansles hebt gevolgd, dan moet je dat dringend een keertje proberen. De muziek, de bewegingen en de energie maken van zo'n les de ideale manier om calorie├źn te verbranden met een vriendin. Vaak besef je zelfs niet eens dat je aan het sporten bent.

Een bijkomend voordeel van zo'n vriendin: als je niet veel ervaring hebt, kunnen die danslessen best veeleisend zijn. Maar door de lachbuien met je vriendin, en haar hulp, zal dat veel beter gaan.

5. Fitnessen
Als je het moeilijk hebt om je te motiveren, dan kan je van je work-out een (vriendschappelijke) wedstrijd maken met je vriendin. Doe om de zoveel weken een loopwedstrijdje tegen elkaar, om te zien hoe ver jullie staan. Een andere manier om jezelf te motiveren, is het oprichten van een team. Ga met een groep vriendinnen voetballen, basketballen, ... en daag andere teams uit. En de verliezer, die moet natuurlijk trakteren!