Voor de ochtendkus komt het checken van de smartphone

doorLien Buyckop 10/09/2012

Wat is het eerste dat jij 's morgens doet als je wakker wordt? Voor één op drie is dat niet het verwachte 'goeiemorgen' zeggen tegen de partner of het nemen van een douche. Zij checken eerst hun mailbox, Facebook-pagina en nieuwssites op hun smartphone.

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een smartphone. Een trend die vooral getrokken wordt door de 18- tot 24-jarigen.

In bed
Meer dan de helft van die leeftijdsgroep (53 procent) bekent dan ook dat hun smartphone het eerste is waar ze 's morgens naar kijken. Meer dan een kwart (26 procent) slaapt er zelfs mee in bed. Bij de oudere leeftijdsgroepen is dat een heel stuk minder, met maximum 10 procent.

Bij velen gaat het zelfs zo ver dat het checken van sociale media, nieuwsberichten en gemiste telefoontjes voorrang krijgt op praten met de geliefden, douchen of ontbijten met een kopje koffie.

Afhankelijk
"Met de recente stijging in het aantal verkochte smartphones en het gemak van het mobiele internet, is het interessant om te zien dat steeds meer mensen afhankelijk raken van het toestel en het meer gebruiken", zegt Sylvia Hind van televisiezender 'Three', die het onderzoek uitvoerde.

Zo gebruikt 23 procent zijn smartphone tegenwoordig als adresboek, terwijl 22 procent blij is dat ze niet langer een horloge aan hun pols moeten dragen.