Voor eens en altijd: zo denken mannen over schaamhaar

doorTine Kintaertop 27/01/2015

Als het op schaamhaar aankomt, zijn er heel wat mogelijke opties. Kort en netjes, lang, volledig kaal of figuurtjes... Het is allemaal mogelijk. Maar wat verkiezen mannen nu eigenlijk bij vrouwen? Een nieuwe studie in het Journal of Sexual Medicine geeft ons het antwoord op deze prangende vraag:

Voor de studie ondervroegen de onderzoekers 1.110 mannen en vrouwen over hun schaamhaargewoontes, de reden erachter en wat ze verkiezen bij hun partners.

Het resultaat was duidelijk: de grote meerderheid van de mensen onderhoudt netjes hun schaamstreek. 95 procent had in de vier weken voor de enquête getrimd, geschoren of gewaxt. Tussen mannen en vrouwen onderling was er wel een verschil: waar bijna de helft van de vrouwen voor een volledige ontharing ging, was dat slechts bij 1 op 5 mannen het geval.

Dat laatste is wel nogal hypocriet, aangezien 60 procent van de mannen prefereert dat hun partner volledig haarloos is. De overige 40 procent is voornamelijk voor de korte, getrimde look, terwijl een kleine minderheid geen voorkeur heeft.

Vrouwen zijn daarentegen een stuk minder kieskeurig - laat het gezegd zijn. Daar was de balans zowat eerlijk verdeeld tussen haarloos, getrimd, gedeeltelijk geschoren/gewaxt of geen voorkeur.