Vreselijke date? Dit is het perfecte ontsnappingsplan

doorLynn Formesynop 11/07/2012

Je hoeft geen vriendinnen meer in te zetten om je te redden uit een onwennig of ronduit gefaald afspraakje. De nieuwe 'Bad Date Rescue App' doet alles voor jou. Deze hilarische applicatie brengt je ontsnappingsplan zodanig realistisch, dat je date zich van geen kwaad bewust zal zijn.

Zo kan je op voorhand instellen dat een vooraf opgenomen telefoontje van je moeder, baas, huisgenote of eender wie uit je contactenlijst je date verstoort. Moest je toch in aangenaam gezelschap vertoeven kan je de reddingsactie met één klik annuleren. Wie de Bad Date Rescue App vergeet te programmeren kan rekenen op de '5 second rescue call' voor een ontsnappingsmanoeuvre op de laatste minuut.

Realistisch
De applicatie werd zodanig geprogrammeerd dat de display eender wie kan tonen, los van de boodschap die je effectief hoort. Om een voorbeeld te geven: wanneer je de mama-optie kiest, krijg je te horen dat de verdomde DVD-speler die je als cadeau gaf voor kerst het laat afweten en dat je vader dringend iets moet bekijken voor een presentatie op het werk. Aangezien ze geen kaas gegeten hebben van technologie, zit er niets anders op dan snel naar huis te komen om het probleem op te lossen. Niet dramatisch genoeg? Kies dan de optie waar je zus moet bevallen of je buurvrouw met een lek zit.

Acteertalent
Wie geen held is in het acteren, kan gebruik maken van een soort tutorial die je stap voor stap uitlegt wat je moet doen terwijl je zogezegd naar een belangrijk telefoontje aan het luisteren bent. Zo krijg je zelfs instructies voor je gezichtsexpressie. Het enige wat je absoluut niet mag vergeten, is je smartphone op stil te zetten. Anders zou je valse telefoontje wel eens verstoord kunnen worden door een echte oproep.