Vrouw toont openlijk welke impact borstkanker op haar lichaam heeft

doorRedactieop 21/05/2016

Meghan Franz is amper 26 jaar oud, maar in oktober vorig jaar kreeg ze te horen dat ze borstkanker heeft. Om andere vrouwen die aan dezelfde ziekte lijden te steunen en informeren, besloot ze haar ervaringen tot in detail te delen op haar blog. Met als resultaat een erg eerlijk en daarom des te pakkend (foto)verslag.

Een selfie na de voorlopig laatste chemobehandeling en een foto van haar nu tepelloze borsten, de Amerikaanse Meghan Franz documenteerde de afgelopen maanden letterlijk elke stap van haar strijd tegen borstkanker. "Om andere meisjes te helpen en om aan te tonen dat ze nog altijd mooi zijn als ze optimistisch en sterk blijven," schrijft ze daarover op haar blog 'Sparkle On'.

En op die openhartige en eerlijke foto's kreeg ze al heel wat positieve reacties. "Heel wat vrouwen lieten mij al weten dat ik hen zelfvertrouwen geef," vertelt ze. Toch krijgt ze ook negatieve reacties, al trekt ze zich daar weinig van aan. "Aan alle haters, ik wou dat ik jullie kon stikken in mijn positiviteit... En aan alle anderen die ook vechten tegen eender welke ziekte. Trek je niets aan van wat mensen zeggen tegen jullie, jullie zijn allemaal prachtig," aldus Meghan in een Instagrampost.