Vrouwen bespioneren twee keer zo vaak hun partner

doorRedactieop 24/05/2010

Vrouwen zijn veel achterdochtiger in relaties. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat twee keer zoveel vrouwen de internet- en gsmactiviteiten van hun partner nauwgezet volgen.

Spioneren

Mannen zouden beter zijn in technologie dan vrouwen, maar er is duidelijk één aspect hiervan waar vrouwen dan weer beter in zijn, en dat is het bespioneren van hun man op internet. Uit een enquête bij 1.000 getrouwde middelbare koppels die gemiddeld 19 jaar getrouwd zijn blijkt dat 14 procent van de vrouwen stiekem zijn mails leest, 13 procent geeft toe zijn berichtjes te lezen. Slechts acht procent van de mannen geeft toe de mails van zijn partner te controleren, terwijl zeven procent haar ontvangen sms'en leest. Verder blijkt uit de studie dat 10 procent van de dames en zes procent van de heren ook de surfgeschiedenis van hun partners te controleert.

Barrières
Onderzoekster Ellen Helsper: "Onze resultaten duiden aan dat partners elkaar goed in de gaten houden. Het valt wel op dat vrouwen dit vaker doen dan mannen. Wanneer ze onraad ruiken, kunnen ze blijkbaar heel wat barrières overwinnen." (ep)