Vrouwen liegen over hun beautygebruiken

doorRedactieop 02/07/2010

Tweederde van de mannen zijn volledig blind voor de uitgebreide beautyrituelen die vrouwen dagelijks ondergaan. Ook zouden sommige heren hun vrouwen nog nooit 'au naturel' gezien hebben, zo blijkt uit een poll onder drieduizend Britse vrouwen.

Onder de ongekende beautygewoonten horen wenkbrauwen epileren, zelfbruiners en ontharen van de benen. Volgens de rondvraag blijkt dat 28 procent van de mannen niet beseft dat ook vrouwlief de haartjes van de kin plukt, de teennagels verft of de nagels vijlt.

Weinig glamoureus

Volgens de onderzoekers hoeft dat niet te verwonderen. De meeste vrouwen hebben een gedisciplineerd beautyregime waar ze al jaren aan vast houden. Mannen lijken de inspanningen die vrouwen ondergaan, niet te realiseren. Het proces om er op zijn best uit te zien, is helemaal niet glamoureus. Het waxen, epileren of bleken van gezichtshaar is niet meteen aanlokkelijk om zien, maar is wel iets wat de meeste meisjes doormaken.

Niemand wil graag toegeven dat ze moeite moeten doen om er goed uit te zien, daarom onthullen vrouwen niet graag hun schoonheidstrucjes. Tweederde van de ondervraagden vindt het weinig 'vrouwelijk' om te onthullen dat ze hun toevlucht nemen tot valse wimpers of zelfbruiners.

Ware gelaat

Niet enkel mannen worden trouwens voor de gek gehouden, ook onderling spreken vrouwen niet altijd de waarheid. Een groot percentage stelt steevast te ontkennen dat ze bepaalde beautyproducten gebruiken als een vriendin haar complimentjes toewerpt. Een eerlijke 17 procent biecht op dat anderen geschokt zouden reageren als ze zonder haarextensies, zelfbruiner of geëpileerde wenkbrauwen zouden rondlopen.

10 dagen per jaar

De resultaten tonen aan dat een vrouw op jaarlijkse basis gemiddeld 10 dagen aan dergelijke beautyrituelen verspilt. Drievierde van de ondervraagden ziet tegen de constante cyclus van schoonheidsbehandelingen tegenop. 25 procent vindt dat dit nu eenmaal bij het 'vrouw zijn' hoort.

Top 20 van schoonheidsrituelen die liever stil gehouden worden:
1. Scheren of waxen van de benen
2. Epileren van wenkbrauwen
3. Make-up gebruiken
4. Scheren of waxen van oksels
5. Kleuren of highlights in het haar
6. Pedicure
7. Zelfbruiners
8. Valse nagels
9. Waxen of scheren van bikinilijn
10. Bleken van gezichtshaar
11. Valse wimpers
12. Haarextensions
13. Waxen van gezichtshaar
14. Neushaar plukken
15. Regelmatige gezichtsbehandelingen
16. Gekleurde contactlenzen dragen
17. Tanden fineren
18. Wimperextensies
19. Botox
20. Permanente make-up (lvl)

Weinig mannen weten welke schoonheidsgebruiken vrouwlief erop nahoudt.