Vrouwen veeleisend? Ideale man rijdt met Audi en drinkt bier

doorEllen Provoostop 12/04/2012

De gemiddelde Britse vrouw droomt van een partner die 58.000 euro per jaar verdient, met een Audi rijdt en bier drinkt, dat blijkt uit een recente enquête.

Stijlvolle kleding, een aantrekkelijk lichaam en een gladgeschoren gezicht, dat willen vrouwen. Ook moet hij een donkere, korte coupe hebben.

Innerlijke eigenschappen
Een rondvraag bij 2.000 dames toont aan dat ze gruwelen van heren met twee linkerhanden en vegetariërs. De perfecte man daarentegen kan goed zwemmen, fietsen en zet zijn gezin op de eerste plaats. Dat terwijl hij ook een succesvolle carrière heeft, natuurlijk. Dames zijn helemaal niet op zoek naar een ernstige geliefde, 43 procent verkiest een man die grapjes maakt en lacht boven iemand die houdt van diepzinnige gesprekken. 86 procent wil een gevoelige partner die zijn moeder regelmatig belt en huilt tijdens films.

Een woordvoerder voor Austin Reed, het bedrijf dat het onderzoek liet uitvoeren: "Het ziet er naar uit dat vrouwen hoge verwachtingen hebben wanneer het om haar perfecte man gaat. Hij mag niet te afgelikt zijn, maar moet wel gevoel voor stijl hebben en op de hoogte blijven van de huidige trends."