Vrouwen zijn het luidruchtigste geslacht in bed

doorEllen Provoostop 03/07/2012

94 procent van de vrouwen geeft toe dat ze veel meer lawaai maakt dan haar partner tijdens een vrijpartij, dat blijkt uit een Britse enquête. Dat werd bevestigd door 70 procent van de mannen.

De rondvraag informeerde bij 1.171 Britten wie het luidruchtigst was in bed en hoe ze het best tot een orgasme kwamen. Slechts 51 procent van de dames kan een hoogtepunt bereiken bij penetratie. Bij 70 procent lukt het wel met orale seks, bij 95 procent is het een voltreffer met seksspeeltjes. 34 procent zegt dat deze de beste garantie op een orgasme zijn.

Orgasme
De Britse seksexperte Tracey Cox: "De meeste dames vinden het makkelijker om bij soloseks tot een hoogtepunt te komen. Dit komt doordat ze zich dan meer kunnen ontspannen, ook voelen ze dan minder druk om te presteren en kunnen ze zelf de techniek toepassen die het beste voor hen werkt. De meeste vrouwen kunnen niet klaarkomen door enkel penetratie, maar hebben ook nood aan de stimulatie van de clitoris. 82 procent van de vrouwen zou graag meer orale seks hebben, want dit is de tweede meest efficiënte manier om een orgasme te krijgen."

Verklaring?
Cox gaat verder: "Ik vind het ook interessant dat vrouwen luidruchtiger zijn, want hier is helemaal nog geen wetenschappelijke verklaring voor gevonden. Maar het is niet omdat je stil blijft, dat je niet van seks geniet. Een theorie waarom vrouwen luider zijn, is dat ze vaker een orgasme faken, dus dat ze zich misschien verplicht voelen om te bewijzen dat ze plezier beleven. Luidruchtig zijn maakt je geen betere minnaar, maar wat feedback in bed is niet slecht, geluid is een goed communicatiemiddel."