Waar je de ware liefde vindt: het platteland

doorEllen Provoostop 30/04/2012

Mensen die op het platteland leven hebben veel meer kans de ware tegen het lijf te komen dan wie in de stad woont, dat blijkt uit recent onderzoek.

77 procent van de Britse volwassenen die in landelijke gebieden wonen, hebben hun soulmate gevonden, in de stad geldt dit slechts voor 48 procent. De relaties van mensen in kleine dorpjes duren ook dubbel zo lang. 61 procent van hen had al meer dan 10 jaar een relatie, dit in vergelijking met 21 procent van de stadsbewoners. De helft van wie op het platteland woont, zegt minstens elke dag "Ik hou van je", in de stad vallen deze lieve woorden veel minder vaak. 

Minder affaires
De onderzoekers denken dat een relatie op het platteland meer kans heeft de tand des tijds te doorstaan omdat deze mensen trouwer zijn en meer tijd hebben voor elkaar. Daar brengen koppels gemiddeld zes nachten per week met elkaar door, dat zijn er twee meer dan stadsbewoners. Slechts een op de tien van hen had zijn partner al bedrogen, in de stad was dit dubbel zoveel. Dit kan te maken hebben met de tevredenheid over hun seksleven, plattelandsbewoners hebben drie keer meer gelukkig te zijn met wat er zich in de lsaapkamer afspeelt. 38 procent van de stadsbewonders is namelijk 's avonds te moe of gestresseerd voor een stomende vrijpartij door hun hectische levensstijl. 

Geld
Een gemiddelde date in de stad kost gemiddeld 80 euro, dit in vergelijking met 38 euro in een landelijk dorpje. Stadsbewoners hechten ook meer belang aan het feit dat hun partner welgesteld is, 34 procent wil een rijke geliefde in vergelijking met 11 procent van wie op het platteland woont.

Lifecoach Jenni Trent Hughes: "Een leven in de natuur maakt ons kalmer en meer ontspannen, dit uit zich in onze relaties. Dit in combinatie met de frisse lucht en samen onder een dekentje kruipen op de sofa om je warm te houden blijkt het perfecte afrodisiacum te zijn."