Waar vrouwen echt over fantaseren tussen de lakens

doorInge Ringootop 29/08/2013

Onderdanig of dominant, hoe willen vrouwen nu eigenlijk écht behandeld worden in de slaapkamer? De Britse auteur Emily Dubberley sprak met honderd vrouwen en pende de meest voorkomende seksuele fantasieën neer in het boek 'Garden of Desires: The Evolution of Women's Sexual Fantasies.'

Emily's boek is een vervolg op 'My Secret Garden', een boek uit 1973 waarin de seksuele fantasieën van vrouwen eveneens onder de loep werden genomen door Nancy Friday. In het nieuwe seksboek hoopt Dubberley een antwoord te geven op wat er de laatste 40 jaar is veranderd en nog belangrijker, welke fantasieën het hoofd van de moderne vrouw op hol brengen.

De resultaten van haar diepte-interviews vat ze samen in vijf sleutelbegrippen:

1. De onderdanige fantasieën
Fantasieën van deze aard kunnen erg hard variëren. Terwijl de ene vrouw wild wordt bij de gedachte dat ze aan bed vastgemaakt wordt, zwijmelt de andere weg bij een gedetailleerd 'sekscontract' met regeltjes die tot in de puntjes moeten worden nageleefd. Zweepjes, handboeien en blinddoeken zijn onmisbare attributen bij dit soort fantasieën. De onderdanigheid kan zowel op emotionele als lichamelijke manier tot zijn recht komen in de vorm van rollenspelen.

2. De dominante fantasieën
Wanneer de rollen worden omgedraaid en de man onderdanig wordt tegenover zijn dominante vrouw. Belangrijk hierbij is dat de vrouw controle heeft over wat er gebeurt. Mogelijke thema's bij rollenspelen binnen deze categorie zijn bedrog of de controle over een seksslaaf. Uit onderzoek blijkt dat dominante fantasieën behoorlijk populair zijn. Maar liefst een op de drie personen heeft of had ze.

3. Openbare plekjes
Of het nu in de tuin, op een vliegtuig of tegen een open raam in hun eigen huis is, het idee dat iemand kan meekijken tijdens het liefdesspel, windt vrouwen enorm hard op. De geïnterviewde dames vinden het erotisch om de liefde te bedrijven terwijl ze zo goed als zeker weten dat er iemand meegluurt. Ze vinden het ook zelf spannend om de stiekeme toeschouwer te zijn.

4. Groepsseks
Omringd door meerdere personen tegelijk, genieten vrouwen van het idee dat ze van kop tot teen bekeken en geïnspecteerd worden. Hierbij speelt ook een zekere vorm van anonimiteit een rol. Voor koppels is groepsseks dan weer de ideale manier om te experimenteren, zodat het daarna ook in de eigen slaapkamer weer spannender wordt.

5. (Exclusieve) partner
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Ook van seks met een exclusieve liefdespartner kunnen vrouwen het behoorlijk warm krijgen. Anderzijds durven dames ook wel eens te fantaseren over seks met een bepaalde persoon met wie ze niet in een vaste relatie zitten. Het gaat in dit geval om een beroemdheid (Ryan Gosling, iemand?), een (goede) vriend of een collega voor wie ze een serieuze boon hebben.

Herken jij jezelf (of je partner) in één van deze fantasieën? Of zijn er andere zaken die jouw hoofd op hol brengen? Laat het ons weten via de reacties!