Waarom klaarmaken voor het werk langer duurt op maandag

doorLynn Formesynop 04/07/2012

De meeste dames zien er graag goed en verzorgd uit op de werkvloer, maar naarmate de week vordert, steken ze steeds minder tijd en moeite in hun ochtendlijke optutsessie. Enkel op vrijdag zorgt het aankomend weekend weer voor wat meer motivatie. Dat blijkt uit een Britse studie bij 2.000 werkvrouwen.

Op maandag spenderen vrouwen de meeste tijd (gemiddeld 39 minuten) aan hun kapsel, make-up en outfit om een goede indruk na te laten bij collega's. Op dinsdag dalen de standaarden al een beetje en wordt het ochtendritueel ingekort tot 32 minuten om tegen donderdag de kaap van het half uur niet meer te halen. Met het weekend in aantocht staan dames op vrijdag toch weer 33 minuten voor de spiegel.

Werkdruk
Voor 1 op 5 vrouwen zorgt de groeiende lading werk doorheen de week ervoor dat ze steeds minder tijd en energie steken in hun uiterlijk. Meer dan de helft van de ondervraagden zou wel extra moeite doen als ze weten dat er een vergadering of afspraak met de baas op de planning staat. Voor een kwart wordt het ochtendritueel belangrijker als er een promotie in de running is.

Complimentjes
Gepaard met deze 'trend', lieten vrouwen ook weten dat ze vooral in het begin van de week veel vaker complimentjes krijgen van collega's. 1 op 4 gaf aan dat er op hun werkvloer minstens één vrouw rondloopt die er altijd tip top uit ziet. Ongeveer 50 procent denkt dat deze 'perfecte' dames veel budget hebben voor make-up en fancy behandelingen én dat ze slaap laten om er goed uit te zien. Ongeveer 30 procent denkt dan weer dat het vooral kinderloze vrouwen zijn die bergen tijd kunnen spenderen aan hun looks.