Waarom minerale make-up beter is voor je huid

doorRedactieop 15/10/2008

Steeds meer beautymerken brengen een lijn met minerale make-up uit. De meeste vrouwen weten wel dat dit soort cosmetica natuurlijk en goed is voor de huid, maar ze weten niet dat het bijvoorbeeld ook langer blijft zitten. Daarom vertellen we alles wat je moet weten over minerale cosmetica.

Gezond
Minerale make-up bindt met olie en niet met water. Dat maakt dat deze make-up van nature beter bestand is tegen water en veel gezonder is voor je huid dan traditionele make-up. Dit komt omdat minerale make-up meer lijkt op de natuurlijke oliën van je huid en niet zo diep in je poriën dringt. Daardoor gaat deze cosmetica je huid beschermen tegen vrije radicalen, terwijl hij toch kan ademen. Daarnaast biedt het vaak ook bescherming tegen de zon.

Veelzijdig
Make-up met mineralen is veelzijdiger dan traditionele make-up. Je kan minerale foundation mengen met water of dagcrème om het de vloeibaarheid te geven die jij graag hebt. Je kunt het als camouflage gebruiken, maar ook als lichte deklaag. Make-up pigment met mineralen is sterker van kleur dan bijvoorbeeld oogschaduw, beautymerken gebruiken het om hun make-up te kleuren. Maar je kunt er ook zelf mee aan de slag: gebruik het als oogschaduw, eyeliner, lipgloss, haarkleuring, mascara, of blush. Een ander groot voordeel is dat dit pigment veel langer blijft zitten, je moet dus tijdens een feestje niet naar de spiegel rennen om je make-up bij te werken.

Houdbaarheid
Pure minerale make-up blijft heel lang goed. Sommige vrouwen dragen niet elke dag foundation, maar willen ook niet na 3 maanden hun dure potje moeten wegsmijten. Minerale make-up kan geen haard voor bacteriën zijn omdat ze er simpelweg niet in kunnen overleven. Eén potje gaat dus jaren mee.

Kwaliteit
Minerale cosmetica bevatten heel weinig verschillende ingrediënten. De meeste hebben mica als basis bestanddeel. Traditionele cosmetica gebruiken vaak talk als vervanging voor mica, het is goedkoper, zacht en voelt aangenaam op de huid. Maar mica blijft beter zitten en is nog lief voor je huid ook. Daarom is het belangrijk dat je op voorhand kijkt naar de ingrediënten van het product dat je koopt. Let erop dat het product dat je koopt mica in plaats talk als basis gebruikt. (ep)

Pigment make-up