Waarom soloseks net goed voor je is

doorredactieop 13/04/2015

Waar zelfbevrediging nog maar enkele jaren geleden één van de grootste taboes op aarde was, wordt het nu stilaan meer en meer geaccepteerd. En dat is nog niet alles, het is nu ook bewezen dat er tal van voordelen aan wat speeltijd voor jezelf verbonden zijn.

Masturberen verlicht stress én je slaapt beter. Hoe dat komt? Doordat je je opwindt, zakt de bloeddruk en verhoogt de hoeveelheid endorfines, de befaamde chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor het verlichten van stress en het opwekken van een gelukzalig gevoel.

Zelfbevrediging is goed tegen prostaatkanker. Dat komt omdat toxines zich opstapelen in de urinebuis. Door te masturberen, spoelen die toxines weg uit het lichaam. Mannen die meer dan vijf keer per week ejaculeren, hebben 30% minder kans op prostaatkanker.

Je hebt minder kans op infecties van de urinewegen. Niet alleen veenbessensap is goed tegen infecties, ook masturbatie biedt verlichting doordat oude bacteriën uit de baarmoederhals worden weggespoeld.

Masturberen is goed tegen depressies én voor je eigenwaarde. Zelfbevrediging kan een goede oplossing zijn wanneer er een groot verschil is in het libido van beide partners. Wanneer de ene partner meer seks wil dan de andere, kan zelfbevrediging wat meer balans in de relatie brengen.

Samen masturberen is niet alleen spannend, maar ook leerrijk. Wanneer een koppel samen aan zelfbevrediging doet, kunnen ze de ander wegwijs maken in wat ze lekker vinden en wat minder. Die kostbare informatie kan later tijdens de seksuele activiteiten erg waardevol zijn en zal het gezamenlijke seksleven alleen maar ten goede komen.

Niets zo goed voor het immuunsysteem als wat soloseks. Ejaculaties zorgen ervoor dat het hormoon cortisol vrijkomt. Ja, dat is een hormoon dat samenhangt met stress, maar in een kleine dosis versterkt het je immuunsysteem.