Waarom thrillers lezen goed is voor je liefdesleven

doorTine Kintaertop 21/10/2015

Goed nieuws: een beetje nerdy zijn is niet meer nefast voor je liefdesleven. Integendeel, volgens een nieuwe enquête van datingwebsite Elitedating geeft 51 procent van de mannen zelfs de voorkeur aan een vrouw die regelmatig met haar neus in de boeken zit.

We worden steeds meer 'sapiosexuals', mensen die intelligentie als een erg aantrekkelijke eigenschap beschouwen. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar een intelligent gesprek of een diepgaande discussie wordt steeds belangrijker. Dat blijkt ook uit de enquête van Elitedating, die 724 singles vroeg of ze een lezende date sexy vinden.

En jawel hoor, 51 procent van de deelnemers heeft graag een date die wat belezen is. Wat je precies leest, speelt echter ook een rol. Vooral msyterie blijkt aantrekkelijk: Op de vraag 'Wat is het meest aantrekkelijke genre dat een potentiële partner kan lezen' verkozen zowel mannen (28%) als vrouwen (30%) thrillers als het meest sexy genre.

Bij de vrouwen staat online content op de tweede plaats: 23% ziet graag een moderne man achter een laptop of tablet de nieuwste artikelen van de dag lezen, terwijl  21% van de vrouwen hun partner juist liever ziet met een goede klassieker in de hand. Bij de mannen staat non-fictie met 21% op de tweede plaats, gevolgd door erotica met 21%.

Fantasie is dan weer het minst populaire genre bij beide geslachten. Wie bijvoorbeeld een date wil opsnorren op de trein, laat zijn kopie van Lord Of The Rings beter in zijn tas.