Wat je maar beter niet zegt op een eerste date

doorTine Kintaertop 14/07/2014

De perfecte eerste date bestaat niet. Je kent elkaar van haar nog pluimen, bent waarschijnlijk bloednerveus en niemand weet goed wat zeggen. Het geheel zal dus altijd een beetje gênant en onhandig zijn. Wat je precies moet zeggen, kunnen we je niet vertellen. Wat je beter niét zegt als je nog een tweede date wil, kan je hieronder lezen.

"Amai, wat een saaie plek"
Hij mag dan nog de meest gedateerde bowlingbaan uitgekozen hebben voor jullie eerste date, het is niet erg netjes om hem meteen op de vingers te tikken. De arme man (of vrouw) heeft waarschijnlijk uren lopen tobben over een geschikte afspraakplaats. Meteen een negatieve opmerking geeft dan niet bepaald een goede eerste indruk.

"En voor wie heb jij gestemd?"
In een relatie is het belangrijk dat bepaalde visies overeenstemmen, maar begin er niet meteen over op de eerste date. Je eerste kennismaking hoort een luchtig, vrolijk gesprek te zijn, dus ga die zware onderwerpen nog even uit de weg.

"Wist je dat er nog iemand met jouw naam op facebook zit?"
Vrouwen zijn nieuwsgierige wezens, en mannen weten dat heus wel. Maar dat betekent niet dat je het moet benadrukken. Rondneuzen is niet echt een goede eigenschap, dus je date hoeft niet te weten dat je hem gegoogled hebt.

"Jij bent veel te knap om nog single te zijn"
Het lijkt een compliment, maar de bovenstaande zin is het eigenlijk allesbehalve. Je suggereert dat er iets helemaal mis is met je date, aangezien hij er - ondanks zijn knappe uiterlijk - nog niet in geslaagd is om een partner te vinden. Niet echt aantrekkelijk dus.

"En wil jij kinderen?"
Net als zijn politieke overtuiging, ga je het onderwerp kinderen beter nog wat uit de weg. Jij mag dan in je hoofd al een huisje, tuintje en boompje zien, je date hoeft dat helemaal niet te weten. Tenzij je hem snel de deur uitwilt natuurlijk.

"Je lijkt erg op mijn ex!"
Je vorige partners behoren niet tot de mogelijke gespreksonderwerpen op een eerste date, en eigenlijk zelfs niet op een tweede. Ten eerste lijkt een mogelijke relatie ten dode opgeschreven, aangezien het met zijn zogezegde dubbelganger niet gelukt is. En ten tweede lijkt het alsof je nog niet over je ex bent, want hij zit duidelijk nog in je gedachten.