Wat je oogkleur vertelt over je karakter en gezondheid

doorRedactieop 10/06/2014

Wist je dat je oogkleur heel wat verklapt over je persoonlijkheid en gezondheid? Zo kunnen dames met groene of blauwe ogen goed omgaan met pijn en stress en hebben vrouwen met bruine ogen minder kans op een alcoholverslaving. Dat blijkt uit een onderzoek van de Pittsburgh Universiteit.

Niet alleen zou je oogkleur heel wat vertellen over je kans op diabetes, de verwerkingstijd van je hersenen of je capaciteit om een frisbee te vangen wanneer je dronken bent, maar ook over de manier waarop vrouwen met pijn omgaan. Zo zouden dames met een lichte oogkleur minder pijn ervaren tijdens een bevalling en ongevoelig zijn voor een postnatale depressie en angst. De keerzijde van de medaille is dat ze vatbaarder zijn voor diabetes.

Bruine ogen
Maar ook mensen met donkere ogen kunnen heel wat voordelen ervaren: over het algemeen blijken zij minder alcohol te consumeren dan hun vrienden met lichte ogen en reageren ze sneller waardoor ze beter zijn in sporten als tennis en badminton. Wel zijn ze gevoeliger voor pijn en moeheid en maken ze meer kans op het syndroom van Dubin-Johnson, een goedaardige variant van geelzucht.