Wat je vandaag moet doen om heel de week gewicht te verliezen

doorTine Kintaertop 19/06/2016

We zeggen het ieder weekend: 'deze week ga ik gezond eten en regelmatig sporten'. En dan komt er iedere keer wel iets tussen. Je hebt te weinig tijd, geen zin of te veel werk. Maar als je de onderstaande dingen vandaag al doet, zal je al die valkuilen vermijden.

Plan je workouts
We hebben allemaal een druk werkschema, dus de tactiek 'ik zie wel wanneer ik een gaatje heb om te sporten' werkt haast nooit. Geef jezelf niet de kans om er vanonder te muizen en plan op zondag al alle sportsessies van de week in. Check de weersvoorspellingen, de openingsuren van de fitness en leg al de afspraken met je vaste sportbuddy's vast. Plan al de rest daarrond, en je zal gegarandeerd meer sporten dan anders.

Doe de was...
... en leg al je (sport)kleren en -gerief klaar. Hoe langer je 's ochtends moet zoeken naar die al dan niet schone sportbeha of je yogamat, hoe kleiner de kans wordt dat je effectie nog de deur uit gaat voor dat halfuurtje joggen. En plan in de mate van het mogelijke ook je 'gewone' outfits, om tijdsverspilling voor de spiegel te vermijden.

Plan je maaltijden
Om te voorkomen dat je toch maar snel dat belegde broodje naar binnen speelt uit tijdsgebrek, plan je best op zondag al al je maaltijden in. Zorg dat je weet wanneer je boodschappen kan doen, maak je lijstje al klaar en maak tijd vrij om te koken. Kook eventueel al wat maaltijden op voorhand: de koelkast en de diepvriezer houden die wel vers voor jou.

Neem je lunch mee
Ah, de verleiding van de snoepautomaat en het bedrijfsrestaurant. Als je weet dat beide geen al te gezonde opties aanbiedenen, bewaar je beter de controle door zelf thuis een slaatje te maken en dat mee te nemen. Hetzelfde geldt voor je snacks.

Ga op tijd slapen
Netflix lijkt op dit moment wel aantrekkelijk, maar als je morgen met een duf hoofd opstaat, verdwijnt je sportmotivatie als sneeuw voor de zon. Hup, naar je bed!