Wat te doen als je partner de dekens steelt

doorTine Kintaertop 18/01/2015

Niets zo vervelend als 's nachts wakker worden van de kou, terwijl je partner zowat al de beschikbare stof rond zichzelf heeft verzameld. Hij mag dan nog zoveel spijt hebben, daarmee wordt jouw nachtrust niet beter. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes om je dekens-stelende partner te hertrainen.

Zorg voor een warme kamer
Een van de grootste redenen om wat extra deken te zoeken, is het koud hebben. Om ervoor te zorgen dat we niet onbewust op zoek gaan naar extra warmte, zorg je best voor een niet al te frisse kamer. De verwarming ' snachts volledig afzetten is economisch, maar kan zo wel je nachtrust verstoren. Een basistemperatuur hanteren heeft ook zo zijn voordelen.

Maak de dief wakker
Het klinkt misschien wat grof, maar soms is je bedpartner wakker maken het beste wat je kan doen. Als je het ongewenste gedrag compleet negeert, zal er niets veranderen. Als je daarentegen iets geliefd wegneemt - in dit geval slaap - zal je waarschijnlijk wel resultaat zien. Telkens als je je kostbare warmte weggetrokken voelt worden, por je je partner maar in zijn of haar zij. Al snel zullen ze onbewust hun gedrag aanpassen; wakker worden is immers nog vervelender dan kou lijden.

Wees preventief
Je partner elke ochtend dezelfde uitbrander geven, is enkel terecht als je ook alle preventieve maatregelen genomen hebt. Zorg bijvoorbeeld dat je deken groot en warm genoeg is; het heeft geen zin om met een licht donsje te slapen als je weet dat het fris wordt. Rol daarnaast ook gedeeltelijk op je deken, zodat je een tegengewicht vormt tegen je stelende partner. En als dat alles niet helpt, overweeg dan om onder je eigen deken te slapen. Het mag dan minder romantisch zijn, maar het is wel doeltreffend. En geef toe, wie ligt er nu graag een hele nacht lepeltje-lepeltje?