Weet je niet wat zeggen op Tinder? Panda's zijn dé oplossing

doorEva Van Driesscheop 08/04/2016
Elk excuus om een foto van een babypanda te zetten is goed.

Soms zijn er van die virale verhalen op internet die je hart gewoon breken. Zo deed deze week het verhaal de ronde van een jongen die niet goed wist hoe hij meisjes op Tinder moest aanspreken. Dus stuurde hij hen maar random panda facts.

Een jongen probeerde een meisje aan te spreken op Tinder, maar maakte meteen een tikfout. "Ik raakte in paniek en wist niet meer hoe ik de conversatie aan de gang kon houden.", vertelt hij op sociale netwerksite Imgur. "Dus toen begon ik maar over panda's."

Hij stuurt een weetje over een panda en belooft er elke dag één te sturen. En zo start de meest hallucinante conversatie ooit op Tinder. De jongen blijft weetjes over panda's sturen, het meisje in kwestie blijft verwonderd antwoorden. Je zou verwachten dat hij op een gegeven moment de conversatie weer richting 'normale' gesprekstof zou draaien. Maar nee hoor. Hij gaat dapper door over hoe vaak een panda moet eten, hoeveel een panda kan wegen, dat panda's bedreigd zijn (ooooh), dat panda's niet voor tweelingen kunnen zorgen zodat er altijd eentje sterft (3 x ooooh). Je begrijpt het, de hele Wikipedia-pagina gaat erdoor. En hoe meer pandafeiten er verstuurd worden, hoe harder ik zit te supporteren voor de jongen. Komt hier ooit een date van? Op die vraag krijgen we geen antwoord. Maar ik zie ze al samen hand in hand in de zoo rondlopen.

We kunnen heel wat leren van deze jongen. Wat een briljante oplossing eigenlijk! Kies een leuk dier, google wat interessante feiten en bombardeer the object of your affection met de weetjes. Eerlijk? Het zou echt nog eens kunnen werken ook. Het is alleszins te verkiezen boven flauwe openingszinnen als 'Deed het pijn toen jij uit de hemel viel?', eindeloze stoefpraat zoals 'Ik ben echt heel erg avontuurlijk, vorig weekend ging ik nog op mijn ééntje op café in een andere stad.' of melig gezwam 'Ik denk dat wij samen de mooiste toekomst tegemoet gaan.'

Dus als je ook niet meteen dé beste praatjesmaker bent, onze toptips om de pandatechniek toe te passen op Tinder:

1. Kies een schattig dier. Deze techniek werkt enkel en alleen als je een beetje een leuk dier kiest. Het liefst van al ook één waar we nog niet al te veel over weten. Geen katten- en hondenlol dus. Maar in regenwormen, hangbuikzwijnen of miereneters zijn we ook niet geïnteresseerd. Twijfel je? Pinguïns zijn altijd goed.

2. Begin nooit of te nimmer over 'ontlasting'. "Speaking of panda poop". Het moet een absoluut dieptepunt geweest zijn in deze conversatie (zie rechts). Hou je weetjes proper en fris. Je wil niet - als het ooit tot een date komt - geassocieerd worden met konijnenkeutels, olifantendrek of koeienvla.

3. Toon je ecologisch bewustzijn. Is jouw favoriete diersoort bedreigd en help jij hen op één of andere manier? Heb je een WWF-abonnement? Of heb je ooit schildpadjes veilig het strand op geholpen in Costa Rica? Dit is jouw moment om die kennis te delen!

4. Hou het spannend. Bouw cliffhangers in, vertel niet teveel in één keer. Je wil haar aandacht vasthouden zodat je ook morgen nog iets kan sturen.

5. Zet de conversatie om in een date. Ga samen dolfijnen spotten, tel konijnen in het bos of ga lachen met de pinguïns in de zoo. En oké, als het echt melig mag worden, dan kan je haar een pluchen exemplaar cadeau doen. (nogmaals, dit werkt niet bij hangbuikzwijnen, regenwormen en miereneters).