Weg met de nieuwe man, welkom retroman

doorRedactieop 16/05/2008

De nieuwe man of de metroseksueel heeft afgedaan en moet plaats maken voor de retroseksueel. Vrouwen willen weer mannen die bier drinken, stoer zijn en een bos borsthaar hebben. Maar hij moet bovenal zichzelf zijn.

Retroman herkennen
Het tijdperk van de retroman is aangebroken, meldt ze.nl. Hij doet ons aan vroeger denken, staat niet open voor vrouwelijk gedoe. Bier drinken en tijd doorbrengen met zijn vrienden, dat is wat hij wil. En dat zal hij niet zomaar voor jou opgeven. Toch is deze man galant: hij houdt de deur voor je open en staat er op het etentje te betalen.

Zijn uiterlijk vindt hij heel wat minder belangrijk: hij gebruikt geen crèmes en loopt probleemloos rond met een baard. Op vrouwen jagen is zijn tweede natuur. Tijdens het vrijen wil hij haar plezieren, maar nemen is even belangrijk voor hem. En vrouwen hebben hier absoluut geen problemen mee, die willen steeds meer een vluggertje of seks zonder urenlang voorspel en uitgebreid naspel. Vrouwelijke trekjes zul je niet gauw bij de retroman vinden.

Van hetero naar retro
Samen met David Beckham maakten we kennis met de metroseksueel. Het is een man die zijn emoties laat zien en aandacht aan zijn uiterlijk besteedt. Hij komt er voor uit dat hij ook crèmes smeert en vergezelt zonder morren zijn vriendin naar de manicure en schoonheidsspecialist.

Na de metroseksueel volgde de de überseksueel. Denk aan George Clooney: aantrekkelijk, heeft flink wat zelfvertrouwen, weigert een lustobject voor vrouwen te zijn en praat even makkelijk met zijn vrienden over kunst als met zijn vriendinnen over voetbal.

Wat vrouwen willen
Recente cijfers uit Nederlands onderzoek ondersteunen deze trend. Hieruit blijkt dat single vrouwen een man willen die hen een veilig gevoel geeft, heldhaftig is, recht op zijn doel afgaat en haar beschermt. Hij moet ook iets groter en ouder zijn. Om het af te maken mag hij een bos haar op zijn borst hebben en zit hij er warmpjes bij. (ep)

Het voorbeeld van de metroseksueel is David Beckham.
George Clooney is een voorbeeld van de überseksueel.