Weg met die fitness bodies: vrouwen kijken naar de houding van de man

doorSteffi Geuensop 09/05/2014

Wat vinden wij vrouwen aantrekkelijk bij een man? Wat vinden wij het belangrijkste: het innerlijke of het uiterlijke? 42 procent van de vrouwen geeft aan dat zij eerst kijken naar de houding van de man. Zij hebben ook een top 10 gemaakt van de aantrekkelijkste mannelijke lichaamsdelen. Sorry voor de mannen die uren tijd spenderen in de fitness, jullie komen er bedrogen uit. Blijkbaar zijn wij toch niet zo'n fan van een stevige borstkas en biceps.

Victoria Milan, een discreet sociaal netwerk voor buitenechtelijke affaires ondervroeg 2.500 vrouwen over wat zij nu net het aantrekkelijkste vinden aan een man en welk lichaamsonderdeel ze het meest sexy beschouwen. Blijkbaar hebben mannen zonder fitnessabonnement helemaal niets te vrezen en kunnen zij wel eens beter in de markt liggen dan de fitnessgoeroes.

Top 10
Op het eerste gezicht gaan we meteen op zoek naar de ogen. 17 procent van de ondervraagden vinden de ogen het meest aantrekkelijke aan een man. Uiteraard moet een man zijn vrouw kunnen beschermen en dus vinden wij een paar brede schouders niet onbelangrijk. Met 15 procent van de stemmen zetten de vrouwen de schouders op de tweede plaats van meest aantrekkelijk lichaamsdeel. Vele hadden dit misschien veel hoger gezet maar op de derde plaats komt het mooie kontje en de zwoele lippen. Daarna volgen de heupbeenderen, de penis, de buikspieren en niet te vergeten een mooie glimlach. Helemaal onderaan in de top 10 vinden we de borstkas met 6 procent en de biceps met slechts 5 procent.

Ijdele mannen
Het is dan ook niet verwonderlijk dat 2 op de 3 vrouwelijke overspelers vinden dat mannen teveel aandacht besteden aan de fysieke verschijning. Bijna 70 procent van de vrouwen willen net dat tikkeltje meer dan alleen maar die fysieke aantrekkingskracht als ze op zoek gaan naar een avontuurtje.

Oprichter en bedrijfsleider Sigurd Vedal verklaart: "Bijna de helft van de getrouwde vrouwen die wij hebben ondervraagd, gaven aan allereerst aangetrokken te zijn tot de houding van een man - en enkel een kwart aandacht besteden aan de fysieke kant van het verhaal. Dit geeft aan dat vrouwen op zoek zijn naar meer dan enkel keiharde buikspieren en welgevormde biceps. De houding - rebels, positief, goedaardig of anders - werd beoordeeld als nummer een door onze vrouwelijke leden, en ze zijn allemaal al eens getrouwd geweest - ze weten waar ze naar op zoek zijn in een man".