Weinig tijd? Zo ben je perfect opgemaakt in vijf minuten

doorLien Buyckop 24/07/2012

Verslapen, te lang blijven liggen na het rinkelen van de wekker of te lang onder de douche gestaan. Elke vrouw maakt wel eens een ochtend mee waarop er ineens geen tijd meer is voor make-up. Maar onopgemaakt te deur uitgaan, dat is ook geen optie. Vandaar dit handige stappenplan om je op te maken in vijf minuten ... of minder!

1. Effen je teint
Gebruik een doorzichtige, vloeibare foundation om ervoor te zorgen dat je gezicht er glad uitziet. Gebruik een vochtige spons (niet uit latex) voor een streepvrij resultaat.

2. Breng concealer aan waar nodig
Met een concealer kan je alle puistjes en oneffenheden op je huid verbergen. "Om wallen en donkere kringen onder je ogen te verdoezelen, breng je de concealer best met je ringvinger aan", zegt make-upexperte Carmindy.

3. Zet in de kijker
Om je gezicht op te helderen, moet je drie belangrijke plaatsen in de kijker zetten met een oplichtend poedertje. Het gaat om het stuk onder je wenkbrauwen, de binnenste hoek van je ogen en je jukbeenderen.

Als je een bleke huidskleur hebt, ga dan voor een kille, witte kleur. Met een gematigde huidskleur kies je best voor een roze-champagnekleurige tint. Een donkere huid komt het best uit met een lichte goudkleur.

4. Trek een lijntje
Zet je ogen snel in de kijker door je eyeliner enkel te gebruiken op je bovenste wimperlijn. Trek daar een lijntje, dat je vervolgens met je vingers uitsmeert, zodat het er niet te perfect uitziet.

5. Toon je wimpers
Als je echt gehaast bent, dan volstaat het om enkel te focussen op je bovenste wimpers. Mascara aanbrengen op de onderste wimperlijn is dus niet noodzakelijk.

6. Fake een blosje
Breng een beetje blush aan op de appel van je kaken. Wrijf open in de richting van je slapen voor een meer natuurlijk blosje.

7. Kleur je lippen
Werk je look af door een felgekleurde lippenstift of lipgloss aan te brengen. Dat kan, omdat de make-up aan je ogen vrij subtiel is.