Wil je een slimme baby? Veel fruit eten kan blijkbaar helpen

doorNina Dillenop 27/05/2016

Fruit eten is altijd een gezonde keuze, en voor zwangere vrouwen hangt daar nog een extra voordeel aan vast. Canadees onderzoek toont aan dat dames die veel fruit eten bij de zwangerschap, slimme kinderen op de wereld zetten.

In de studie die gepubliceerd werd in het magazine EbioMedicine, ontdekten wetenschappers dat meer fruitconsumptie bij zwangere vrouwen zorgt voor intelligente kinderen. De kinderen van vrouwen die veel fruit hadden gegeten, scoorden na 12 maanden beter op testen die peilen naar de ontwikkeling van het kind.

Voor deze studie gebruikten de wetenschappers gegevens van 668 kinderen uit Edmonton in Canada. Hoe meer stukken fruit de moeder per dag had gegeten bij de zwangerschap, hoe hoger de score op de IQ-schaal. Die lag hoger dan normaal gezien verwacht wordt rond de leeftijd van 1 jaar.

Hoofdauteur van de studie Piush Mandhane voegt aan deze ontdekking wel nog toe dat het niet de bedoeling is dat vrouwen nu overdreven veel fruit gaan eten tijdens de zwangerschap. Te veel fruit eten kan ook weer ongezond zijn, omwille van de suikers. Met de aanbevolen hoeveelheid van 2 à 3 stukken fruit per dag, zit je zeker goed.