Wist jij dat radijsjes gezond zijn voor je huid?

doorRedactieop 24/10/2011

Groene cosmetica, het zit in de lift! Steeds meer planten, groenten en vruchten vinden hun weg naar de wereld van schoonheid en verzorging. De radijs is hier een van!

Zo wordt het ferment van de radijswortel vandaag al op kleine schaal toegepast in cosmeticaproducten. Je kan dit terugvinden in de ingrediëntenlijst onder de noemer Raphanus sativus root, Leuconostoc root of simpelweg radish root.

Werking
Dit pittige broertje van de mierikswortel staat al bekend om zijn reinigende en vochtregulerende werking. Het drinken van radijssap zou dan ook zeer goed zijn voor de nieren en de blaas.

Maar hoe werken radijsjes nu als beautyproduct? Het ferment van de wortel is rijk aan vitaminen, mineralen en phytochemicaliën. "Phytowatte?", hoor ik je al denken. Deze stoffen zijn actieve, plantaardige nutriënten die hetzelfde doen als antioxidanten: ze schakelen vrije radicalen uit.

Verder zitten er ook heel wat eiwitten in met een anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking. Goed dus voor huid met veel onzuiverheden en acne.

Toepassing
Hoewel deze gefermenteerde radijswortel nog niet op grote schaal wordt toegepast, is het vooral te vinden in antiverouderingsproducten en crèmes voor gevoelige huid.

Eens benieuwd of de radijs nog territorium zal veroveren in de beautywereld. (lf)