Zeep en sigarettenas: waar een zwangere vrouw naar verlangt

doorLien Buyckop 22/06/2012
Sommige zwangere vrouwen hunkeren niet naar het roken van een sigaret, maar wel naar de smaak van de as

Door de hormonale veranderingen en het tekort aan bepaalde voedingsstoffen, krijgen veel vrouwen tijdens hun zwangerschap zin in ongewone voedingsmiddelen. Maar uit een nieuwe enquête blijkt dat het vaak veel verder gaat dan 'ongewoon'. Sommige vrouwen verlangen naar zeep, krijt en zelfs sigarettenas.

De gegevens komen uit een enquête bij 400 vrouwen, die uitgevoerd werd door ECigaretteDirect.co.uk. Aan hen werd gevraagd wat de vreemdste dingen waren waar ze tijdens hun zwangerschap naar verlangden. En dat leverde een aantal opvallende resultaten op.

Sommige vrouwen hadden een onhoudbare drang naar chilipepers, rauwe ui, drop, sardienen en ijs. Maar bij anderen ging het nog veel verder, met verlangens naar niet-eetbare producten. Zeep, plastic, krijt en sigarettenas waren ongetwijfeld de opvallendste begeertes.

Eén vrouw, die zelf niet rookte, bekende dat ze regelmatig aan sigarettenas likte tijdens haar zwangerschap. "Mijn man rookte, en op een avond zat ik naar een volle asbak te kijken en dacht ik: een beetje as zou ik wel lusten. Het klinkt walgelijk en ik kan het niet geloven, maar toen vond ik het echt geweldig."

De uitvoerders van de enquête zijn geschokt over de resultaten. "Het ergste zijn de niet-eetbare items, zoals sigarettenas en krijt. Dat zijn dingen die niemand wil eten of zelfs nog maar van wil proeven", zei een woordvoerder. "Het is duidelijk dat alle dingen in de lijst een zeer specifieke, sterke en kenmerkende smaak hebben", aldus de man.