Zeven redenen om een snipperdagje te nemen

doorTrix Vermeerschop 24/04/2014

Natuurlijk willen we liefst zoveel mogelijk onze vakantiedagen opsparen tot in de zomermaanden om dan van een welverdiende en lange vakantie te genieten. Maar ook een doordeweeks dagje thuis is helemaal nog niet zo slecht, en wel om deze redenen:

Het voelt bijzonder
Het gevoel dat al je andere collega's al aan het werk zijn terwijl jij nog maar juist uit je bed kruipt, voelt gewoonweg leuk aan. Doe er nog een schepje bovenop door een lekker ontbijt te maken of een extra lange douche te nemen.

Het doorbreekt de sleur
Een werkweek van 4 dagen voelt compleet anders dan een van 5, denk maar aan afgelopen week. Hoeveel tijd had je niet nodig om te weten welke dag we juist waren? En plots is het al bijna weekend. Plan je extra dagje verlof al een maand op voorhand, zo heb je iets om extra hard naar uit te kijken.

Alle anderen zijn op hun werk
In tegenstelling tot een drukke feestdag heb je nu echt het gevoel dat alles erg kalm verloopt: de straten lopen gewoon iets minder vol of er staat wat minder file aan de kassa van de supermarkt. Het voelt alsof de wereld aan je voeten ligt.

Je kan een populair restaurant 's middags binnenstappen zonder te reserveren
Deze reden heeft geen extra uitleg meer nodig...

Je hebt tijd om na te denken of gewoon te doen wat je zelf wil
Een dagje vrij kan je heus zien als een soort meditatieve retraite waarin je je gedachten eens helemaal leeg kan maken. Wou je al altijd je muur schilderen maar vond je nooit tijd gedurende het weekend? Grijp dan je kans. Of doe gewoon lekker niets.

Het maakt je een betere partner, moeder en collega
Wie zich relaxed voelt, is een aangenamer mens. Dat straal je uit op je partner of kinderen.

Je verdient het!