Zie jij er 's avonds ook vijf jaar ouder uit?

doorTine Kintaertop 09/04/2015

Het leven van een werkende mama is niet gemakkelijk, en dat bewijst dit filmpje maar al te goed. Na een lange dag vol kinderen, was, werk en koken, wordt de vrouw minstens vijf jaar ouder geschat dan aan het begin van de dag.

Cosmeticamerk Garnier liet het experiment uitvoeren door een onafhankelijk bureau. Een Frans model werd de hele dag gevolgd, waarbij er 's ochtends een foto werd gemaakt bij het opstaan, en 's avonds na de lange dag nog eens. Vervolgens werd aan mensen gevraagd hoe oud ze de vrouw op beide foto's schatten.

's Ochtends om zeven uur, fris gewassen en opgemaakt, werd de parisienne zo rond de dertig geschat. Vervolgens maakt ze ontbijt voor haar kinderen en dropt ze aan de schoolpoort, gaat ze een dag werken, waarna ze nog inkopen doet, eten maakt en tussendoor nog wat was wegwerkt. Om iets voor tien uur 's avonds wordt opnieuw een foto gemaakt, waarin de dame minstens vijf jaar verouderd blijkt te zijn. Sommige voorbijgangers schatten haar zelfs 40.

Of de producten die Garnier voorstelt om dit fenomeen te bestrijden echt de oplossing zijn, laten we hier in het midden, maar het demonstreert perfect dat het leven van een werkende mama niet gemakkelijk is.