Zo behoud je een stralende huid bij warm weer

doorMaurane Vallezop 16/06/2017

Tijdens warme zomerdagen krijgt onze huid het zwaar te verduren. De zon kan ervoor zorgen dat je vel gaat uitdrogen of dat het net vettig wordt. Smeer je niet genoeg, dan loop je er al snel als een kreeft bij, met vaak pijnlijke én slapeloze nachten als gevolg. Hier zijn enkele tips om dit alles te vermijden en de hele zomer lang te stralen.

Pexels

Vergeet niet te smeren

Uiteraard wist je dat al, maar doe je het ook? Integreer zonnecrème in je ochtendroutine, en zorg dat er standaard een flesje bescherming in je tas zit, zodat je doorheen de dag een nieuwe laag kan aanbrengen. Vooral je gezicht de nodige aandacht geven is belangrijk. Ga er niet van uit dat je dagcrème voldoende is. De meeste dagcrèmes bevatten immers maar een beschermingsfactor 15, terwijl je voor je gelaat beter SPF30 gebruikt.  Heel wat merken bieden tegenwoordig zonneproducten aan die specifiek voor het gezicht bestemd zijn. Het loont dus zeker de moeite om daarin te investeren.

Reinig je huid

Door het vele smeren en zweten, dreigt je huid nogal vet te worden. Daarom is het belangrijk om voldoende te reinigen. Probeer een keer per week je hele lichaam te scrubben met een zachte scrub. Ben je verbrand? Dan sla je de scrubbeurt eens over, want die zou je huid nog meer kunnen irriteren. Reinig ook steeds je gezicht voor je gaat slapen, zo verwijder je alle zonnecrème- en make-uprestjes en kan je huid ademen doorheen de nacht.

Hou het simpel

Laat je make-up achterwege op zonnige dagen, want in de zomer geldt het motto: 'less is more'. Gebruik make-up op waterbasis en vermijd te allen tijde zware foundations. Die zorgen er namelijk voor dat je poriën verstopt geraken en dat je huid niet kan ademen. Zweten is nefast voor het laagje beautyproducten op je gezicht, dus gebruik liever gewoon zo weinig mogelijk make-up. Ga voor een naturelle look, want ook zo kan je stralen.

Hydrateer

Drink voldoende water, zodat je voldoende gehydrateerd blijft doorheen de dag. Voldoende drinken zorgt er immers voor dat je huid ook van binnenuit een boost krijgt, waardoor je die felbegeerde gezonde glow krijgt. Om je huid te plezieren gebruik je ook beter producten op waterbasis.