Zo krijg je een constant 'orgastisch gevoel'... zonder je kleren uit te doen!

doorRedactieop 18/07/2011

Na slow food, slow traveling en de opkomst van trage wegen is het tijd voor... slow sex. Dat roept beelden op van drie uur durende tantrische sessies, maar de Amerikaanse schrijfster en seksperte Nicole Daedone refereert in haar boek 'The art and craft of the female orgasm' aan iets helemaal anders: een orgastische staat die tot vier maanden duurt, en waarvoor je niet eens je kleren hoeft uit te doen of het bed moet induiken. Daar willen we meer over weten.

Dat klinkt wel een beetje intimiderend en vooral onhandig. Want hoe moet je nog werken, of slapen, verjaardagsfeestjes organiseren of een scheidende vriendin troosten als je je continu is een 'orgastische staat' bevindt? Of nog: hoe moet je omgaan met een orgasme van vier maanden als je niet eens een uurtje vindt om bij te praten met je partner?

Techniek: orgastische meditatie
Volgens Daedone zijn dat zorgen om niets, want het gaat om het volhouden van een orgastische staat door middel van 'orgastische meditatie'. "Deze techniek stelt je in staat om in een constante staat vanopwinding te leven, waardoor je vanzelf de sensualiteit in je leven omhelst."

Met andere woorden: de hele dag een sexy gevoel, een extra sensuele uitstraling en de minste of geringste flirt geeft je zelfvertrouwen een enorme boost.

Geen voorspel, geen tantrische seks, geen orgasme
Orgastische meditatie doet sterk aan voorspel of tantrische seks denken, maar dat is het niet. Orgastische meditatie staat los van seks, er komt geen bed bij te pas en het is zelfs niet de bedoeling dat er een orgasme tot stand komt.

Het doel is om een vrouw op een bepaald 'sensueel niveau' te houden. Van zodra dat bereikt wordt, die staat van constante verhoogde seksuele opwinding, wordt het voor vrouwen gemakkelijker om zin te hebben in seks, tot een orgasme te komen en zich te verliezen in een vrijpartij.

Seks als probleem
Dat gebeurt nu niet al te vaak. Eén op vier vrouwen kreeg een orgasme tijdens de laatste vrijpartij, tegenover driekwart van de mannen. Gevolg is dat vrouwelijke seksualiteit en orgasmes als een 'probleem' worden ervaren door veel vrouwen.

Tel daarbij de overdreven voorstelling van vrouwenorgasmes in series en films, en vrouwen verliezen helemaal voeling met de realiteit én hun eigen seksualiteit.

De mannelijke manier
Conclusie?Vrouwen zijn seksueel de pedalen kwijt, en dat komt vooral door de manier waarop seksualiteit en orgasmes beleefd worden: op een mannelijke manier.

"De kern van dit alles is nochtans dat vrouwen seks en een orgasme anders ervaren dan mannen. Toch hebben vrouwen het gevoel dat ze op de 'mannenmanier' een hoogtepunt moeten beleven. Ze haasten zich, en missen een groot deel van de fun.

Daarom beginnen mijn lessen altijd met: een vrouwenorgasme is anders dan een mannenorgasme. De meeste mensen, vrouwen en mannen interpreteren een orgasme op de mannelijke manier."

Reactie op plezier
Volgens de seksperte is het nochtans simpel: "Een orgasme is de reactie van het lichaam op plezier. Punt. Zo simpel is het. Een hoogtepunt is maar een deel van het orgasme, niet het totaal. Eens je dat doorhebt, verandert het hele seksuele spel. Vrouwen blijken plots even zoniet meer ontvankelijk voor orgasmes dan mannen. Alleen: seks is er niet altijd voor nodig."

Het sleutelelement
Wat dan wel? Ook dat legt Daedone zonder schroom uit. Het begint allemaal bij simpelweg... strelen, terwijl alle andere afleidingen gebannen worden zodat de concentratie totaal is. De man wordt geadviseerd de kledij aan te houden, terwijl vrouwen alleen de bovenste helft mogen ontbloten. Ook het strelen hoort op een bepaalde manier te gebeuren, voor specifieke instructies wordt verwezen naar het boek. Het licht blijft... aan.

"Mensen begrijpen niet dat zelfs de lichtste aanraking, een zuchtje sensualiteit een zwaar effect kan hebben op een vrouwenlichaam. Het moeilijkste is de grenzen en muren die dat tegenhouden af te breken. Vandaar het praten: als je het hoort, ga je het geloven."

De vrouw ondergaat de strelingen terwijl ze zich concentreert op de sensaties die ze ervaart door de aanrakingen. Denken aan boodschappenlijstjes, de knapperds uit je lievelingsserie of hoe graag je gewoon zou slapen, is dus uit den boze. De rol van de man is zich te concentreren op de vrouw, terwijl hij beschrijft wat hij ziet.

Toewijding en tijd
'Slow Sex', dat is onderhand duidelijk vraagt toewijding en tijd. Je kan niet 'zomaar ineens' vier maanden orgastisch rondlopen. De eerste tien dagen zou er toch minstens 45 minuten per dag aan moeten gewijd worden, wil je als koppel de voordelen ervaren.

Gezegend met enkele kinderen, een drukke job en een huishouden lijkt dat wel veel om aan te beginnen. "Maar als je een instrument speelt of studeert, steekje daar toch ook tijd in? Hoe meer je oefent, en hoe geconcentreerder je bent, hoe groter de voldoening." En de mannen dan, die vooral lijken te geven? "Een toegewijde man vindt ook plezier in het opwinden van zijn vrouw", klinkt het.

Mannenhaatster?
"Ben ik gek? Velen denken van wel, dat weet ik wel", geeft Daedone toe. Maar ondertussen heeft ze wel meer dan 10.000 uren ervaring en heeft ze zelfs Richard Dawkins (de Britse Dirk Draulans) overtuigd. Dawkins plant zelfs een tv-uitzending rond het fenomeen.

Mannen zullen over het algemeen de eersten zijn om het af te doen als nonsens, omdat het werk vraagt én een verandering in hun denkpatroon. Maar Daedone is geen mannenhaatster, verre van. Haar boek wijdt een heel hoofdstuk aan wat vrouwen moeten weten over mannen.

"Omdat vrouwen compleet voorbijgaan aan hoe gemakkelijk het is om hem op te winden en hun spelletjes hem alleen maar in de war brengen."

Toekomst
Of veel vrouwen en mannen de stap naar orgastische meditatie zullen zetten, valt te betwijfelen. Wie echter op zoek is naar een andere seksualiteitsbeleving of meer sensualiteit in haar leven, vindt in deze techniek alvast een start.

Al vragen wij ons af of mannen zelfs maar fysiek nodig zijn om die orgastische staat te bereiken: een flinke scheut zomerzon, een leuke nieuwe jurk, die man waar je het nog warmer van krijgt in je hoofd en een ontspannende cocktail? Laat die orgastische staat maar komen!
(edp)